Retail

Detaljhandeln har en viktig, ofta underskattad allierad: rätt ljus. Även om ljusets kvalitet ofta bara uppfattas undermedvetet, påverkar det välbefinnande och uppfattning – och därmed också köpbeteende. Ljus blir därför alltmer en viktig del av köpupplevelsen. En modern och framtidssäker lösning för butiksbelysning är en viktig byggsten för att visa upp varor på ett attraktivt sätt.

Som tysk marknadsledare för teknisk belysning med över 100 års erfarenhet har TRILUX en djup belysningsexpertis för ett brett spektrum av applikationer från industri till kontor. Sedan 2007 har de samlat sin detaljhandelskompetens i ett oberoende dotterbolag: Oktalite med sin skräddarsydda produkt- och tjänsteportfölj är idealiskt anpassad till detaljhandelns speciella krav – och erbjuder även tjänster långt utöver det tack vare sin nära koppling till TRILUX.

Mer färger - mer vitt

Med utvecklingen av de två naturliga ljusfärgerna BRILLIANT COLOR och EFFICIENT WHITE har oktalite lyckats med något speciellt: deras kvalitetsbelysning för kläder och mode omdefinierar briljans, färgvariation och atmosfärisk belysning. 

Med dessa färgtemperaturer kan vi ge en optimerad kvalitet på allmänljuset samt varubelysning, som kommer ett steg närmare solljus. Kraftigare, mer naturligt och med mer naturtrogna färger – artificiellt ljus har aldrig varit så vackert. 

BRILLIANT COLOUR

Med BRILLIANT COLOR förser vi detaljhandeln med en LED-modul med enastående färgåtergivning samt färgmättnad för intensiva och lysande färger. Upplev mode och varor i nytt skärpdjup! För högre känsla i detaljhandeln.

Intensiva, brillianta färger

Med mycket god återgivning av vita färger

Utmärkt färgmättnad

För bästa färgåtergivning

Skärpdjup

Detaljerad presentation av produkterna

Färgtemperatur 3000 kelvin (BBBL)

Perfekta färger för alla produktsortiment

EFFICIENT WHITE

Med EFFICIENT WHITE ger vi dig en högeffektiv LED-modul med utmärkt återgivning av vitt och med mycket god färgåtergivning. 
Känn den nya fräschören och klarheten i butiken och den ökade attraktionskraften av det du säljer.

Klar vit

Med mycket god färgåtergivning

Extrem effektivitet

Upp till 116 lm/W

Hög färgmättnad

För övertygande färgåtergivning

Färgtemperatur 3000 kelvin (BBBL)

Optimal vithet för alla produktsortiment

BRILLIANT FOOD

Med BRILLIANT FOOD förser vi dig med en LED-modul som är optimalt anpassad till färskvaruområdet: vårt soliga naturliga ljus säkerställer en visuellt mer intensiv presentation av frukt & grönsaker, bageriprodukter och ost, skyddar varorna tack vare lägre belysningsstyrka och dessutom verkligen sparar energi! Sugen på någon HÖGRE stormarknadskänsla? Vår ljusdesign kan servera definierade eller flexibla lösningar åt dig på begäran.

Mild belysning

Längre färskhet via minskad illuminans med upp till 20%

Rika färger

Tack vare hög färgmättnad

Solig, energisparande atmosfär

Mer intensiv och ljus presentation av varor med ca 20% lägre energi

Ärlig belysning

Klara, differentierade vita nyanser

EFFICIENT COOL

Med EFFICIENT COOL erbjuder vi en ny ljuskvalitet med lägre färgtemperatur för urbana butiker och showrooms. Utmärkt för stilfulla användningsområden som bilar och smycken. Färgrepresentationen av skönhets- och apoteksprodukter samt färska livsmedelsprodukter som fisk och skaldjur förbättras också: EFFICIENT COOL säkerställer en exceptionellt stimulerande atmosfär och särskilt tydlig produktbelysning.

Kallt vitt ljus

Kombinerad med hög färgrendering

Mycket hög effektivitet

Upp till 116 lm/W

Hög färgmättnad

För övertygande färgåtergivning

Färgtemperatur 4000K

Optimalt för stilig och aktiverande produktpresentation

SUN.LIGHT.QUALITY

Ljus som är lika perfekt som solen

Turkos eller akvamarin, gammelrosa eller lila, beige eller taupe – i naturligt solljus är det lätt att urskilja även de minsta färgnyanserna. Färgerna verkar intensiva, lysande och mättade. Med Sun.Light.Quality. har OKTALITE definierat solljus som referensvärdet för sina belysningslösningar – och utifrån detta har de utvecklat tre innovativa naturliga ljusfärger för en mängd olika detaljhandelsområden: BRILIANT COLOUR för utmärkt färgpresentation av hela produktsortiment, speciellt inom modesektorn, EFFICIENT WHITE för unik vit presentation med maximal effektivitet och BRILJANT FOOD för perfekt upplyst mat.

Mer färg - mer vitt

LED-dioder ett steg före

När oktalite utvecklade de två naturliga ljusfärgerna BRILLIANT COLOR, EFFICIENT WHITE och BRILLIANT FOOD lyckades de göra något speciellt. Kvalitetsbelysningen för områdena mode och mat omdefinierar briljans, färgvariation och atmosfärisk belysning. Artificiellt ljus har aldrig varit så sensuellt.

Utmärkt klar

Den nya reflektortekniken: 3D-facetterad ger brillians

Tack vare patenterad reflektorteknik använder vi ljus i dess spektrum i en ny kvalitet. I samspelet med våra naturliga färgtemperaturer erhålls en utmärkt blandning av ljus och den nya briljansen i belysningen.

Vår produktportfölj

Belysningslösningar lika individualiserade som placeringen

oktalites kvalitetsbelysning bestående av speciella LED-moduler plus unik 3D-facetterad reflektorteknik och finns tillgänglig för dig i hela produktportföljen och i alla ljuskoncept. För bästa resultat med de bästa färgtemperaturerna. 

Ljusdesign

Diskussion och råd: Precist anpassad för alla krav

Utmärkta belysningslösningar för världar av varor och människor kräver utmärkt design och planering. Vi förser marknaden med allt från en källa. Med korta avstånd, skräddarsydda produktrekommendationer och en speciell ljuskvalitet – helt enkelt med precision.

Butiken

Upplevelse plus: Mer naturliga färger. Mer liv.

Vilken effekt har vår premiumbelysning på försäljningsgolvet och speciellt inom modeområdet? Produktsortiment kan numera knappast upplevas som mer genuina, fräscha och tilltalande. Upplev det själv!

wtec smartengine

Gör butiken smart med byggnadsautomation från wtec. Med smartengine bygger man upp ett finmaskigt sensornätverk som kan användas för för att samla in data för analysering, samt att sensorerna även kan användas för inomhusnavigation. 

Kunderna

 • Skapa en shoppingupplevelse genom att föra in dagsljus i din butik. smartmanager har individuella händelser och policys som ger en dynamisk ljussättning och HCL för att öka välbefinnandet för dina kunder
 • Vägledning, inomhusnavigation, spåra enheter
 • Möjlighet att länka med butikens app, få information om korta kassaköer / nyöppnade kassor, platsbaserade tjänster via push-meddelanden.

Anställda

 • Bättre schemaläggning av personal via insikter från smartmanager i form av beläggningsgrad och tider. 
 • Mjukvarueventet HCL ökar personalens välbefinnande och produktivitet, eftersom det främjar människans biorytm.
 • HCL ökar möjligheten att koncentrera sig under längre tid och minskar antalet misstag under arbetspassen
 • Bättre arbetsklimat via uppdaterad data om klimat och luftkvalitet

Ledningen

 • Genom att öka välbefinnandet hos dina kunder kommer din omsättning att öka, vid en analys kunde man mäta en ökning på +35% via eventet HCL.
 • Reducerade energikostnader för belysningen (3-4 W/m²)
 • Hållbarhet och CO² besparing
 • Insikter i kundernas rörelsemönster i butiken
 • Förstärk företagets/varumärkets miljöprofil
 • Resultat av interna marknadsföringskampanjer