smartsensor samlar in relevant data från byggnaden (inkl. närvaro, temperatur, blåtandsdata och ljusnivå) i realtid.
Luftfuktighet och VOC-nivåer (CO²) mäts via sensorer i väggpanelen.
smartengine påminner om en nätverksswitch (48-portars) och strömförsörjer varje LED-armatur via nätverkskabel.
Data som samlas in av smartsensors skickas vidare till smartdirector.
smartdirector är "hjärnan". Här samlas data från sensorerna säkert och lokalt, och är tillgängligt via OpenAPI och BACnet/IP-gränssnitt.
Vår programvara och analysverktyg ger en innovativ kontroll och optimeringsmöjlighet för användare och proffs.
Appar från andra tillverkare kan använda datan och erbjuda ytterligare möjligheter.
Belysningsarmatur med RJ45-uttag för enkel anslutning till smartsensor (kräver ej 230V installation).
Armaturen innehåller enbart LED-dioder - ingen LED-driver, vilket eliminerar felkällor.
Att få insikt i beläggningen, användningen, och rörelsemönster. Optimera städscheman eller optimera flödet av studenter i byggnaderna.
Gör om utrymmet baserat på fakta från byggnadsautomationen
Använd insikter för rumslayout och design
Förse eleverna med det utrymme de vill ha och behöver. Glada elever är mer produktiva.
I bildsalen eller musiksalen har kanske 30 elever lektion ena timmen, men timmen därefter står lokalen tom. Då är det onödigt att ventilera lokalen med samma mängd luft – i synnerhet om det är med luftkonditionering. Smarta kontrollers kan hjälpa till och mäta luftkvalitén så man försäkrar att man har bra luft i lokalerna – men med minimal energiförbrukning.
Automatiserade LED-belysningssystem är knutna till avancerade sensorer som kan ändra färg, vilket ökar säkerheten. Till exempel kan lampor blinka rött för att varna elever och anställda om ett potentiellt hot i lokalerna. Armaturerna kan även “rulla” mot närmsta nödutgång, vilket kan vara extra intressant på låg och mellanstadieskolor. Där eleverna enkelt kan följa armaturerna för att hitta till rätt nödutgång.
Dessutom kan smarta skolor bli referensmodeller som står för hållbarhet och teknik. Här ska vi utbilda nästa generation av forskare, ingenjörer, matematiker, etc. Dessutom ökar vår smartengine en miljömedvetenhet om elbesparingar.
Ingen farlig strömstyrka vid armaturerna gör installation och underhåll enkelt och säkert. Inga behöriga elektriker behövs för installation eller utbyten. Inga elcentraler eller kopplingsboxar behövs för allmänbelysningen. Ingen störning med andra data eller sensorsystem.
Den naturliga dagsrytmen med biodynamiskt ljus, den så kallade Human Centric Lighting (HCL) har visat sig förbättra elevernas effektivitet.
Human Centric smart Lighting (HCsL) har visat sig vara ett nyckelverktyg, tack vare användningen av dagsljuskompensation. Detta leder till en markant minskning av energiförbrukningen.