Datacenter

TRILUX produkter kan erbjuda en hög effektivitet på 190lm/W. Denna effektivitetsnivå betyder mer än att bara att spara på energiförbrukningen för belysningen, detta betyder också att mycket lite värme genereras av belysningen. För pålitlig drift av servrarnas värmeavledning är detta avgörande och kommer att hjälpa dig för att nå ditt mål.
Detta betyder också betydligt mer 
effektiv HVAC-drift som sparar på driftskostnaden. Denna effektiva drift kan potentiellt även banta kostnaden för HVAC-utrustningen.  TRILUX erbjuder ett brett utbud av olika optiker, ljusflöden och tillbehör, dessa kan kombineras på det mest flexibla sättet för att säkerställa att belysningssystemet  uppfyller kraven.

Ladda ner

Smart byggnadsautomation med wtec smartengine

"Lights-Out" datacenter med "Shut-Off"

Ett modernt datacenter bör även ha en modern belysningsstyrning. Med wtec smartengine ansluts armaturerna med RJ45 för både kommunikation och strömmmatning (PoE). Med ett finmaskigt sensornätverk kan belysningsen styras med en låg grundnivå där belysningen följer rörelser i lokalen, se video nedan. 
Detta ger en mycket låg energianvändning för belysningen, samt att data från sensorerna även kan användas för att styra övriga enheter som ventilation och kylning. 

  • Maximal energianvändning:
    11,14 kWh med alla 504 st armaturer med 100% ljusstyrka.
  • Genomsnittlig energianvändning:
    1,33 kWh  med mjukvarufunktioner för dimning och zonindelning.
  • Viloläge:
    0,46 kWh utan rörelse detekterad inom datahallen, armaturer på 10% ljusstyrka.