Livsmedel

Färskhet som kan ses. Kraven som ställs på presentationen av maten är lika olika som själva produkterna och det behövs stor kompetens av belysning. Kraven på belysning är alltid desamma: varor ska se autentiskt och välsmakande ut. Mångfalden av färger stipulerar utmärkt färgåtergivning och fräschören bibehålls på grund av minskat värmeutsläpp.

Oavsett om det handlar om att visa frukt och grönsaker som färska från trädgården, att på ett autentiskt sätt visa färgerna på köttvaror vid en köttdisk eller att använda ett ljusspektrum som framhäver gyllenbruna toner för att väcka aptiten på krispigt bröd: Riktbara LED-spotlights som Stratus Vario eller Taro har tre speciella ljusspektra som på ett övertygande sätt visar produkterna.

Infällda armaturer

Den kraftfulla infällda armaturen finns i två storlekar. Den kan vinklas 15° samtidigt som den förblir i nivå med taket. För vertikal belysning kan den svängas ut upp till 70³. Finns med sex vita färgtemperaturer och med HCL för justerbar färgtemperatur.

Premiumvalet för koncentrerad belysning, visar varor och ytor med punktprecision. Med sin linsteknik ger Lenty resultat med utmärkt fokuserad ljuskvalitet. 
Armaturen ger också en flexibel belysning: armaturhuset kan vridas 355° och svängas ut 50°, ljusflöde upp till 2 000 lm, sju vita färgtemperaturer och tre olika spridningsvinklar.

Med Agira och Agira Plus kan koncept med olika takhöjder och ytstorlekar enkelt belysas med en armaturtyp. 
Kan vridas 355° och lutas i två riktningar 30°, vilket är idealiskt för målriktad och flexibel belysning av varor.

För optimal belysning av väggar, grafik eller bilder. Nimbus ger en känsla av lugn till undertakets utseende. Med sitt låga infällningsjup och tack vare vinklingsbart armaturhuvud kan den användas mycket flexibelt och är i synnerhet lämplig för försäljningsområden med undertak.

Armaturer för 3-fas skena

Kraftfull spotlight som visar varor och ytor med punktprecision. Tack vare ConVision-ljusteknik ger den en utmärkt fokuserad ljuskvalitet och en levande gestaltning av objektet. 
Kan roteras 355° och vinklas 100°.
Maximal effekt 5 000 lm

Den speciella egenskapen med den diskreta spotlighten är det extremt tunna höljet, som nästan smäler samman visuellt med skenan. Drivern är nämligen placerad inuti 3-fas adaptern. 
Kan roteras 355° och vinklas 90°.
Maximal effekt 4 000 lm.

Kompakt men kraftull spotlight med upp till 4 000 lm, drivern är placerad i 3-fas adaptern.
Kan roteras 355° och vinklas 180°.

Precis belysning för stora väggytor som målningar, grafik eller vertikala displayer. Den specialutvecklade reflektorn ger en rektangulär homogen ljusfördelning med skarpa kanter. Önskas mjuk gradient i kanterna kan den utrustas med ett frostat täckglas. Dess slimmade design är idealiskt balancerad för en enkel installation.
Kan roteras 355° och vinklas 110° (20° uppåt).
Maximal effekt 5 000 lm.

Pendlade armaturer

E-Line Next gör allt möjligt. Detta modulära armatursystem ger en tidigare oskådad flexibilitet av optiker, ljusflödespaket, längder, kapslingsklasser, etc. Med maximal ljuskvalité och effektivitet upp till 190 lm/W är den det idealiska valet för alla projekt med linjearmaturer. 
I armaturportföljen finns även spotlights med fäste för E-Line Next armaturskena samt insatser för 3-fas skena.

Juno har tilldelats pris för den framgångsrika kombinationen av design och riktad ljusstyrning som ger enastående resultat. Med varianten TWIN kan man belysa gångarna och accenturera av disk eller bord. Junos kännetecken är dess synliga men ändå bländfria ljus vid linsen.

Pendlad armatur för professionellt accenturerad belysning i klassisk design. Skärmen är av aluminium finns som standard med 7 olika färger på utsidan och vit inuti, samt en textilkabel understryker det högkvalitativa utseendet. På så sätt blir Limba ett dekorativt blickfång.