Föregående bild
Nästa bild

När arkitektens drömmar blir till verklighet

Vissa projekt kräver kompromisslösa belysningslösningar. Inga modifieringar av familjära armaturer utan nykonstruktioner, så kallade specialarmaturer. Dessa möjliggör implementering av planeringsimpulser som både arkitekter och ljusdesigners drar nytta av i samma utsträckning. Belysningen fungerar här mest som ett designelement och framhäver diskret arkitekturen. Den vägleder uppmärksamheten till det väsentliga och förvandlar arkitektoniska detaljer till oförglömliga ögonblick. Själva belysningen kan dock också dra till sig uppmärksamhet.

Extravaganta, överdådiga armaturer placerade som höjdpunkter är verkliga blickfångare och ger betraktare oförglömliga ögonblick. Exakt teknisk skicklighet, sofistikerade ljusskapelser och en kombination av högkvalitativa material är kännetecknande för dessa ljuskonstverk.

Ladda ner

Belysning för ovanligt artistiska konstruktioner

Arkitektur är konst – och den imponerande gestaltningen av konstnärliga konstruktioner är en utmaning. TRILUX vet detta och antar denna utmaning varje dag. För detta ändamål har de utvecklat specialanpassade armaturer i nära samarbete med arkitekter och designers i nästan ett halvt sekel. Konstinstallationer och museer, kyrkor och teatrar samt kontorsbyggnader och privata bostäder: Individuellt tillverkade belysningslösningar av TRILUX gör det enkelt för designers och arkitekter att låta fantasin flöda och att kompromisslöst implementera sina konstnärliga impulser.

TRILUX ger maximal avlastning till sina kunder och gör allt som är tekniskt realiserbart möjligt. Ljus för att enkelt visa upp sofistikerade konstruktioner:

  • Maximal planerings- och designfrihet för arkitekter och planerare
  • Omfattande rådgivning och snabbast möjliga implementering i nära samordning med kunder
  • Kraftfulla och energieffektiva skräddarsydda armaturer för exceptionell arkitektur

Futurium Berlin, Tyskland

Ett forum har inrättats i form av Futurium i Berlin, i anslutning till regeringsdistriktet, som bjuder in besökare att begrunda morgondagens värld. Utbudet av rum består av utställningshallar, introverta tankesmedjor, öppna kommunikationszoner, konferenssalar och en underjordisk våning med laboratorie- och verkstadskaraktär.

ST. Jakobshalle Basel, Schweiz

I den omarbetade och utökade foajén används specialarmaturer som utvecklats speciellt till detta projekt för att framhäva arkitekturen. Ett vanligt rutnät med 1 127 st ringformade takarmaturer ger besökarna till sporttävlingar, konserter och större evenemang ett strålande mottagande.

Rheinenergiestadion Cologne, Tyskland

RheinEnergieSTADION är exemplariskt för en leverantör av en helhetslösning. Många platser i projektet har uppgraderats till avancerade LED-armaturer, allt från parkeringen och infartsvägen till stadion till läktare, trappor, korridorer och sanitetsrum.

Specialarmaturer för ett område med broar i Neuwied, Tyskland

De dök upp först i det forntida Egypten och upplevde sin storhetstid i Grekland – huvudstäderna eller topparna på utsmyckade kolonner. Dessa delar av arkitektonisk design har nu nytolkats i Neuwied. TRILUX Architectural utvecklade ljushuvuden för Raiffeisenbrons stödpelare som specialarmaturlösningar.

Lysande vägg, Koblenz, Tyskland

I stora golvytor räcker det ofta inte med sidofönster för att förse hela utrymmets djup med dagsljus. I detta projekt var den centrala foajén till och med ursprungligen helt avskuren från allt dagsljus. I sitt nuvarande skick efter en omarbetning av styrelserummet har våningen inte bara utsikt från en fönsterfasad till nästa utan även en stor LED-ljusvägg i foajén. Mycket olika ljusscener kan dynamiskt projiceras på väggen med över 100 m², och den kan även belysas statiskt.

Kommunalt bibliotek, Stuttgart, Tyskland

Ett nytt landmärke som är synligt på långt håll och som ligger precis intill Stuttgarts centralstation dominerar nu delstatens huvudstad. Den sydkoreanska arkitekten Eun Young Yi har designat en byggnad med klart tydliga och nedbrutet formellt språk för denna speciella plats – där traditionella och digitala medier går samman för att skapa ett 2000-talsbibliotek.

Kö-Bogen, Düsseldorf, Tyskland

En arkitektonisk ikon, en konstruktionsmässig höjdpunkt, en urban juvel – Kö-Bogen i Düsseldorf har utsmyckats med en mängd olika slagord. Ett projekt som detta förtjänar att visas i bästa möjliga ljus, ett jobb där ljuspelare från TRILUX är den bästa matchen.