10 fakta om Tugra

Tio fakta om Tugra

Den nya armaturen TUGRA har redan fått flera utmärkelser för sin innovativa design, inklusive Red Dot Design Award 2022, iF Design Award 2022 och German Innovation Award 22. Här presenterar vi tio fakta som vi är särskilt nöjda över. 

1+1=3

Innovativ design

TUGRA kombinerar kraven på arkitektonisk design och smarta byggnader på samma sätt. Tack vare dess mångsidiga egenskaper kan den användas i många olika användningsområden, såsom PRODUKTIONSLOKALER, KONTOR, trapphus eller under skärmtak

Som en belysningslösning för flera områden blir den en sammanbindande komponent i byggnadens identitet.

Design

Inspirerad av klassiska arketyper

Grundidén bakom TUGRA var att omvandla lysröret som arketypen av linjärt ljus till ett modernt, innovativt produktsystem genom att tillämpa en kombination av minimalistiskt formspråk och maximal funktionalitet.

En stilfråga

Denna cylinder passar alltid överallt

Med sin ikoniska, enkla design och enorma anpassningsförmåga gör TUGRA ett utmärkt jobb och gör ett förstklassigt intryck överallt, inklusive LAGER, under skärmtak, representativa foajéer eller kontor. Trots den individuella konfigurationen har alla varianter en sak gemensamt: den utmärkta, skräddarsydda ljuskvaliteten (UGR19, CRI>90).

Integrerade funktionsmoduler

Många belysningssystem kan utökas funktionellt genom att eftermontera externa sensorer eller IoT-moduler, men detta sker ofta på bekostnad av estetiken. Med TUGRA tillhör detta det förflutna, tack vare det innovativa designkonceptet är alla funktionella moduler sömlöst och estetiskt integrerade i armaturen.

Optimal kvalitet

...och ett öga för detaljer

Vissa kvalitetsfunktioner ser man omedelbart, medan andra blir uppenbara först vid andra anblicken. Har du till exempel uppmärksammat storleken på skarven mellan två armaturer? Den är imponerande liten och varje lucka har exakt samma dimension. Ta en närmare titt. Det finns mycket att upptäcka.

Kontinuerlig linjearmatur i alla dimensioner

Tack vare det smarta konceptet kommer TUGRA i sju storlekar: från 300 mm till 2 100 mm. Därför kan längden på linjen anpassas perfekt till alla rumsstorlekar. Dessutom finns varje modul tillgänglig som armatur eller blindmodul. Detta möjliggör exakt konfigurerade ljuslinjer med maximal effektivitet.

Smart och välgenomtänkt monterings- och installationskoncept

TRILUX har designat TUGRA för snabb, enkel och säker installation, till exempel med vidarekoppling för installation som en kontinuerlig linje och en barriärfri kabelkanal för annan typ av kablage (t.ex. fiber). IP66-gaveln är också extremt lätt att installera. Den erbjuder fem matningsalternativ och uppnår rätt kapslinsklass även utan det klassiska vridmomentet. 

Enkel och snabb renovering

Med TUGRA kan konventionella ljuslinjer enkelt omvandlas till LED-teknik, precis som enkelmonterade armaturer. Ljusflödet och längden kan vanligtvis väljas exakt för ett 1:1 utbyte, och tack vare den kontinuerliga monteringskanalen med justerbara fästklämmor kan befintliga hål användas direkt.

Extremt hållbar!

TUGRA har också mycket att erbjuda när det kommer till HÅLLBARHET. Från resursbesparande produktion till kvalitetsfaktorer som effektivitet och livslängd, till en modulär design för enkelt underhåll, uppgradering och konvertering: TUGRA har allt. Dessutom säkerställer plastfria förpackningar och projektspecifika förpackningar mindre avfall.

Smart och hållbar

Tugra på The Dutch Design Week

TUGRA hade en stark närvaro på The Dutch Design Week i Eindhoven (Nederländerna). Detta är det största designevenemanget i norra Europa. Här utrustade TRILUX den centrala solpaviljongen på evenemangsplatsen med TUGRA. På så sätt kunde de presentera den innovativa armaturen live för en designälskande publik och inspirera dem med hög ljuskvalitet och hållbarhet. Runt 350 000 gäster deltog i evenemanget och upplevde TUGRA från sin bästa sida.