Lager

Lager är en helt egen värld – stora fönsterlösa hallar med höga hyllkonstruktioner och relativt smala gångar där arbetarna behöver förflytta sig snabbt och säkert. Idealiska belysningslösningar är högpresterande och hållbara armaturer med smal eller smal/bredstrålande optik med hög avbländning. Även när man tittar upp mot halltaket måste de visuella förutsättningarna vara på topp, till exempel vid sortering av gods på hög höjd med gaffeltruckar.

Lager är också vanligtvis stora ytor som man använder både sällan och under korta perioder. För att spara energi rekommenderas LED-armaturer med ljusstyrningssystem med närvarodetektering: armaturer tänds endast om personer befinner sig inom detektionsområdet.

Armaturförslag

E-Line Next gör allt möjligt. Detta modulära armatursystem ger en tidigare oskådad flexibilitet av optiker, ljusflödespaket, längder, kapslingsklasser, etc. Med maximal ljuskvalité och effektivitet upp till 190 lm/W är den det idealiska valet för alla projekt med linjearmaturer. 

Den perfekta belysningslösningen för utmanande omgivningar. Med servicelivslängd på 50 000 timmar även vid +70°C är armaturen extremt hållbar och pålitlig.

Tack vare ett extremt flexibelt längdkoncept anpassar Tugra sig perfekt till alla rumsstorlekar, antingen som en enkel armatur eller som en ljuslinje. Sju olika modulstorlekar kan väljas i steg om 300 mm och kan fritt kombineras – från den kompakta 300 mm varianten upp till den största 2 100 mm modulen. 
Alla modulstorlekar finns både som armatur och som blindmodul.
Blindmodulerna kan dessutom bestyckas med IoT-enheter som exempelvis övervakningskameror.

Nextrema avger ett behagligt enhetligt och bländfritt ljus och i drift sparar den inte bara kostnader utan håller driften igång på lång sikt tack vare hög tillförlitlighet.
Optimal belysning säkerställs alltid tack vare de tre speciella spridningsvinklarna.

Den enklaste lösningen för att renovera föråldrade, mindre effektiva belysningslösningar i industrihallar, distributionshallar, lager och utställningshallar. 
Ondo är designad för snabba 1:1 ersättningar av konventionella ljuskällor som metallhalogen, högtrycksnatrium eller kvicksilver. Tack vare den smarta enpunktsupphängningen utförs utbyten på nolltid!