Fasad

Under dagtid påverkas främst utseendet av skol- och universitetsbyggnader av arkitekturen. Oavsett om det gäller funktionell arkitektur från 1970-talet, klassicistiska skolbyggnader eller högmoderna nybyggnader – intelligent fasadbelysning gör att byggnader och byggnadsfronter kan visas unikt och tilltalande.

Högeffektsspotlights och väggarmaturer framhäver arkitektoniska detaljer och framhäver även föremål, specifika områden och kompletta byggnader. Också praktiskt – riktad belysning av skyltar och entréområden för att möjliggöra snabb och säker orientering för besökare.

Armaturförslag

Med fyra olika utföranden, två storlekar och två monteringsmetoder är Invego LED en riktig all-around för utomhusbruk. Typiska egenskaper för denna armaturfamilj är dess höga ljuskvalité och attraktiva, klassiskt eleganta design.

Väggarmatur för stilren accent av väggpartier. Ingår i serien Skeo som även finns som pollare, takarmatur och spotlight. 

Armaturen kan anpassas optimalt till den specifika ljusuppgiften genom att välja spridningsvinkel, ljusflöde och ljusfärg – och uppgraderar omgivningen med sin höga ljuskvalitet och eleganta design.

Under dagsljus smälter den puristiska, moderna formen harmoniskt in i omgivningen och ger attraktiva accenter. På natten visar den flexibla armaturfamiljen vägar och fasader med högkvalitativt och energieffektivt ljus. 

Kompakt och slimmad armatur för belysning av trappsteg, trappor, plattformar, murar, etc. 

Altigo är en avlång spotlight för elegant belysning av exempelvis fasader. I samma serie finns även versioner med opalt glas, som kan användas för ljuslinjer längs med gångvägar. 

Att lyfta fram föremål, ytor och byggnader – med Faciella är vägen till perfekt ljus enklare än någonsin tidigare. Helt olika belysningsuppgifter kan lösas med en enhetlig design. Den högpresterande och energieffektiva projektorn finns i flera olika storlekar och med olika ljusflödespaket och spridningsvinklar. 

Särskilt viktigt med höga ljusstyrkor: Tack vare sin tekniska design, MLT multilinsteknik försäkrar exakt ljuskontroll och därmed hög effektivitet och låg bländning. Det finns ett urval av två spridningsvinklar som standard, ytterligare sex finns tillgängliga på förfrågan.

Idealisk för imponerande arkitektur som behöver belysas snyggt: Faciella Slim spotlight finns i tre storlekar med olika spridningsvinklar och ljusflödespaket. 

Kompakt och mycket tålig downlight för utomhusbruk.