Sanitära områden

Sanitära områden ska vara rena, ljusa och trevliga. Utmaningen ligger i att kaklade väggar och golv snabbt kommunicerar ett alltför ljust och sterilt intryck. För att undvika ljusreflektioner på speglar krävs också planeringskunskap – och rätt produkter. Modern LED-teknik gör att sanitetsanläggningar kan belysas utan bländning och det skapar även behagliga atmosfärer genom att t.ex. individuellt specificera ljusfärgen.

Ett viktigt faktum är att sanitära utrymmen ofta endast används på ad-hoc basis, vilket innebär att energikostnaderna för belysning kan reduceras avsevärt med intelligenta ljusstyrningssystem med närvarosensorer. Aktiva versioner med dagsljussekvenser ger idealiska lösningar för ofta fönsterlösa sanitära utrymmen.

Armaturförslag

Den väggmonterade spegelarmaturen Acuro möter med lätthet krav på ljuskvalitén och har dessutom en attraktiv design.

Inperla Ligra Plus är mycket lättmonterad och flexibel, vilket gör den till det perfekta valet vid renoveringsbehov. Med renoveringstillbehöret passar den i princip alla befintliga håltagningar efter gamla downlights.
Ligra Plus är tillgänglig med olika ljusflöden och optiker för att ge optimal belysning i en stor variation av rum. Alla versioner uppfyller stränga krav på visuell komfort och energieffektivitet. 

Den modulära armaturfamiljen kombinerar maximal mångsidighet med en enhetlig attraktiv design. Tillgänglig i tre former: rund, fyrkantig och linjär. Samt i 9 olika storlekar.