Sanitära områden

Sanitära områden ska ha ett rent, ljust och trevligt utseende. Utmaningen ligger i att sådana rum snabbt skapar ett bländande, sterilt helhetsintryck med sina kaklade väggar och golv. En optimal belysning kräver också en viss nivå av ljusdesignkompetens för att undvika reflektioner på till exempel speglar. Modern LED-teknik gör att sanitetsutrymmen kan belysas utan bländning, och den skapar också behagliga atmosfärer genom att individuellt specificera exempelvis färgtemperaturen.

Eftersom sanitära ytor mestadels används tillfälligt kan energikostnaderna för belysning reduceras avsevärt genom att installera ett intelligent ljusstyrningssystem med närvarosensorer. Dessutom är Active-versioner med dagsljussekvenser en idealisk lösning för de ofta fönsterlösa rummen.

Armaturförslag

Den väggmonterade spegelarmaturen Acuro möter med lätthet krav på ljuskvalitén och har dessutom en attraktiv design.

Mycket elegant och stilren downlight med mikroprismatiskt eller opalt glas. Inplana finns tillgänglig i tre olika storlekar.

Utanpåliggande version av Inplana. Finns tillgänglig i färg vit eller antracit. Versionen med IP54 är även lämplig för montage utomhus, vilket gör att man kan göra en enhetlig belysning av entrén.

Den modulära armaturfamiljen kombinerar maximal mångsidighet med en enhetlig attraktiv design. Tillgänglig i tre former: rund, fyrkantig och linjär. Samt i 9 olika storlekar. 

Sonnos är tveklöst än av de absolut bästa downlights på marknaden. Den finns i många olika storlekar samt som infälld, utanpåliggande och pendlad – i cirkulärt eller fyrkantigt formspråk. 
Via konfiguratorn på TRILUX webbsida bygger man enkelt den modell man behöver för projektet.