Väntrum och vilorum

Väntrum och vilorum på sjukhus är viktiga mötesplatser för patienter och besökare. En cafeteria ska till exempel inte bara ge goda visuella förutsättningar utan ska erbjuda en hemtrevlig atmosfär. Sådana områden är viktiga relaxområden på ett sjukhus och hjälper patienter att lugna ner sig och koppla av med rätt ljusmiljö. Oavsett om du sätter dig ner för en kopp te, pratar med andra boende eller tränar – relaxavdelningar och grupprum på vårdinrättningar är viktiga mötesplatser där människor mår bra och kan kommunicera i en trevlig atmosfär.

Våra ljusdesigners rekommenderar mycket homogent ljus som undviker ett monotont intryck för sådana gemensamma utrymmen. Individuella ljusaccenter eller ljusöar kan ge en känsla av struktur till större rum. Liksom med sanitära områden är belysning vettigt i sådana situationer som simulerar solljus så idealiskt som möjligt men utan att orsaka bländning.

Armaturförslag

Mycket elegant och stilren downlight med mikroprismatiskt eller opalt glas. Inplana finns tillgänglig i tre olika storlekar.

Utanpåliggande version av Inplana. Finns tillgänglig i färg vit eller antracit. 

I likhet med en stor sol svävar Solegra LED under taket och avger ett mjukt, enhetligt och bländfritt ljus med balanserad skuggning. Serien med runda armaturer ger omdelbart varje rum ett speciellt utseende. 

Arimo Fit ger en högkvalitativ belysning med mycket god ljuskvalité och ljuskomfort. Stor skillnad mot de flesta andra “plattor”. Finns både som infälld och i utanpåliggande modell (utan tillbehörsram). 

Sonnos är tveklöst än av de absolut bästa downlights på marknaden. Den finns i många olika storlekar samt som infälld, utanpåliggande och pendlad – i cirkulärt eller fyrkantigt formspråk. 
Via konfiguratorn på TRILUX webbsida bygger man enkelt den modell man behöver för projektet. 

74R

Mycket elegant, stilren och slimmad plafond. Finns tillgänglig i tre olika storlekar, samt med sensorer och trådlös kommunikation.

74Q

Mycket elegant, stilren och slimmad plafond. Finns tillgänglig i tre olika storlekar, samt med sensorer och trådlös kommunikation.

Stilren och tidlös design, finns tillgänglig i många olika utföranden. Ger ett mycket behagligt ljus med hög ljuskomfort.

Den pendlade versionen av Polaron IQ. Drivern är monterad i takkoppen och ringen strömförsörjs genom upphängswires, därav behöver man ingen “ful sladd” ner till själva armaturen!

Mycket stilren och slimmad pendel. Glaset i mitten av armaturen är transparent när den är släckt och lyser vitt när den är tänd. Driven är placerad i takkoppen och armaturen strömförsörjs via upphängswires = ingen “ful sladd” ner till armaturen!
Finns även i rektangulärt utförande.