Sanitära områden

Sanitära områden ska vara rena, ljusa och trevliga. Utmaningen ligger i att kaklade väggar och golv snabbt kommunicerar ett alltför ljust och sterilt intryck. För att undvika ljusreflektioner på speglar krävs också planeringskunskap – och rätt produkter. Modern LED-teknik gör att sanitetsanläggningar kan belysas utan bländning och det skapar även behagliga atmosfärer genom att t.ex. individuellt specificera ljusfärgen.

Ett viktigt faktum är att sanitära utrymmen ofta endast används på ad-hoc basis, vilket innebär att energikostnaderna för belysning kan reduceras avsevärt med intelligenta ljusstyrningssystem med närvarosensorer. Aktiva versioner med dagsljussekvenser ger idealiska lösningar för ofta fönsterlösa sanitära utrymmen.

Armaturförslag

Den väggmonterade spegelarmaturen Acuro möter med lätthet krav på ljuskvalitén och har dessutom en attraktiv design.

Mycket elegant och stilren downlight med mikroprismatiskt eller opalt glas. Inplana finns tillgänglig i tre olika storlekar.

Utanpåliggande version av Inplana. Finns tillgänglig i färg vit eller antracit. Versionen med IP54 är även lämplig för montage utomhus, vilket gör att man kan göra en enhetlig belysning av entrén.

Den modulära armaturfamiljen kombinerar maximal mångsidighet med en enhetlig attraktiv design. Tillgänglig i tre former: rund, fyrkantig och linjär. Samt i 9 olika storlekar. 

Sonnos är tveklöst än av de absolut bästa downlights på marknaden. Den finns i många olika storlekar samt som infälld, utanpåliggande och pendlad – i cirkulärt eller fyrkantigt formspråk. 
Via konfiguratorn på TRILUX webbsida bygger man enkelt den modell man behöver för projektet.