Korridorer och trapphus

Sjukhusens korridorer och väntrum bedöms ofta som sterila och opersonliga. Rätt belysning bidrar till att skapa en avslappnad, ljus och trevlig atmosfär med fokus på välmående. I områden där människor ofta är oroliga eller nervösa, eller till och med lider av smärta, är en atmosfär som distraherar och lugnar viktig, en atmosfär där människor snabbt känner sig tillfreds.

Belysning i trapphus ska främst ge säkerhet.

För personer med försämrad syn, t.ex. äldre människor, blir trappsteg och trappor snabbt en utmaning. Skuggor på trappsteg kan till exempel ha en irriterande effekt eller till och med framkalla rädsla. Även om ljus och skugga är absolut nödvändiga för orientering, bör överdriven bländning och hård skuggning undvikas. Våra intelligenta LED-belysningslösningar ger besökarna den nödvändiga känslan av säkerhet när de går i trappor.

Armaturförslag

Arimo Fit ger en högkvalitativ belysning med mycket god ljuskvalité och ljuskomfort. Stor skillnad mot de flesta andra “plattor”. Finns både som infälld och i utanpåliggande modell (utan tillbehörsram). 

74R

Mycket elegant, stilren och slimmad plafond. Finns tillgänglig i tre olika storlekar, samt med sensorer och trådlös kommunikation.

74Q

Mycket elegant, stilren och slimmad plafond. Finns tillgänglig i tre olika storlekar, samt med sensorer och trådlös kommunikation.

Den modulära armaturfamiljen kombinerar maximal mångsidighet med en enhetlig attraktiv design. Tillgänglig i tre former: rund, fyrkantig och linjär. Samt i 9 olika storlekar. 

Stilren och tidlös design, finns tillgänglig i många olika utföranden. Ger ett mycket behagligt ljus med hög ljuskomfort.

Mycket elegant och stilren downlight med mikroprismatiskt eller opalt glas. Inplana finns tillgänglig i tre olika storlekar.

Utanpåliggande version av Inplana. Finns tillgänglig i färg vit eller antracit. 

Sonnos är tveklöst än av de absolut bästa downlights på marknaden. Den finns i många olika storlekar samt som infälld, utanpåliggande och pendlad – i cirkulärt eller fyrkantigt formspråk. 
Via konfiguratorn på TRILUX webbsida bygger man enkelt den modell man behöver för projektet. 

Solvan Flow är en flexibel armatur som ger ett högkvalitativt ljus med hög effektivitet. Kan monteras som infälld, utanpåliggande eller pendlad. I linjekonfiguration ger den en sömlös linje. 

Flexibel och modulär linjearmatur som enkelt kan konfigureras med olika dimensioner, former, installationstyper, optiker och sensorer. Med upp och/eller nerljus, HCL (Human Centric Lighting), med hög färgåtergivning Ra>90 eller med med integrerat nödljus. Finea uppfyller alla krav på belysningen. Tack vare den intuitativa onlinekonfiguratorn har designers och installatörer enkel kontroll över alla möjligheter.