OLISQ

Ett extremt mångsidigt produktsortiment som kan användas för att ge snygg belysning i alla entré, rekreations och kommunikationsytor som korridorer, trappor, lounge och foajéer enl. gällande krav. OLISQ finns i tre olika former där alla former finns i flera olika storlekar, dessa kan sedan anpassas till det aktuella projektet via olika monteringsmetoder, ljustekniker, skyddsklasser, etc. Det breda utbudet av varianter gör att byggnadsytor kan planeras i olika zoner, samtidigt som den höga designkvalitén skapar en helhetslösning med ett enda utseende. 

Utmaningen

  • Planera entréer, lounge och rörelseytor i en byggnad på ett enkelt sätt – men samtidigt belysa dem snyggt – individuellt, arkitektoniskt och i enlighet med standarder i hela byggnaden. 
  • Kommunikationsytor och allmäna utrymmen in anslutning till dem förblir ofta oanvända, trots stora besparingspotentialer. 
  • Ökande renoveringsbehov på grund av ökande energikostnader. 
  • Ökade krav på hållbarhet på grund av ekodesigndirektivet, byggcertifikat, etc. 

Lösningen

  • Armatursortiment med unik flexibilitet vad gäller form, storlek, monteringsmetod och kapslingsklass, med minimalistisk design. 
  • Högeffektiv och med mycket lång servicelivslängd. 
  • Enkelt utbyte av befintliga armaturer utan behov av ommålning eller nya borrhål p.g.a. 1:1 ersättning av många befintliga armaturers hålbild. 
  • Högkvalitativa komponenter och god underhållsförmåga, exempelvis genom att byta LED-paket. 

Tre former, en design

Alla funktioner

Den modulära armaturfamiljen kombinerar maximal mångsidighet med en enhetligt attraktiv design. Tillgänglig i tre former – rund, fyrkantig, linjär – och i nio storlekar, den minimalistiska geometriska designen och högkvalitativa känslan hos OLISQ säkerställer ett enhetligt utseende och prestanda, visuellt, när det gäller ljusteknik och funktionellt. Detta möjliggör en unik attraktiv arkitektonisk design med ljus och armaturer.

En ny era för väggar och tak

Där enkla halvsfäriska “knäskåls”-armaturer användes förr, ger OLISQ nu ett utmärkt, enhetligt ljus och en attraktiv atmosfär med sina nya men universella ljusfördelningar. Ett brett utbud av monteringsmetoder, storlekar och tillbehör för vägg- och takbelysning erbjuder all frihet för skräddarsydda lösningar optimerade för den specifika applikationen. Efterföljande modifieringar är också snabba och enkla att implementera, t.ex. färgindividualisering eller funktionsuppgraderingar.

Enkel renovering

Snabbmonterad

Smarta funktioner möjliggör blixtsnabb installation med ett klicksystem, samt effektiv och ren 1:1-utbyte av många befintliga lösningar genom att använda befintliga borr- och matningspunkter. Dessutom är alla komponenter sorterade i lådan i monteringssekvens, vilket påskyndar installationen och förhindrar skador och nedsmutsning. Service och underhåll är också användarvänligt och hållbart. OLISQ är tillverkad av högkvalitativa komponenter, kan enkelt tas isär och LED-modulen kan bytas ut utan verktyg.

 

Enkelt 1:1 utbyte

En serie för alla zoner

OLISQ kan användas för att utrusta alla typiska rörelse- och möteszoner i byggnader med en enda serie. Du kan välja mellan två ljusflöden per storlek, två färgtemperaturer och en aktiv variant (HCL), två kapslingsklasser (IP40 för normalt bruk och IP54 för t.ex. sanitets- och duschrum), två diffusormaterial (PC och PMMA) och två slagtåligheter ( IK03 och IK08).

IP40 / IP 54 och IK03 / IK08

Vårt gröna bidrag

Hållbarhet på alla nivåer

Egenskaper

Slagtålighet

Till och med basversionen är förberedd för användning i korridorer och trapphus med IK03. Om det behövs ännu kraftigare finns samtliga varianter även tillgängliga med IK08 som standard. 

Multilumen

Genom att välja "multilumen versionen" kan ljusflödet justeras via en switch i armaturen eller via app. Detta är idealiskt för att i efterhand vara flexibel med att anpassa armaturen till förändrade förhållanden. 

Dekorram - RAL enl. ditt val

Tillbehör och dekorativa tillsatser möjliggör exakt matchat ljus och rum. Dekorringar finns i valfri RAL-färg enligt kundens specifikaitoner. 

Ett blickfång tack vare olika monteringsmetoder

Genom att variera monteringsalternativen (utanpåliggande, halvinfälld eller pendlad) skapas attraktiva "blickfång" i helhetslösningens utseende och känsla.

Trådlöst nätverk - smarthet inkluderat

Som tillval kan armaturerna kopplas ihop trådlöst med LiveLink SwarmSens och erbjuda funktioner som HCL eller "running light". Nödljusvarianter och andra typer av sensorer är också tillgängliga. 

Hållbarhet från början till slut

Det är inte bara hög effektivitet och lång servicelivslängd som gör OLISQ till en förebild när det gäller miljövänlighet. Från "Made in Germany" med korta leveransvägar, minimala utsläpp och återvinning efter produktion till enkel service/underhåll och optimerade förpackningskoncept för minskat spill. OLISQ sätter nya hållbarhetsstandarder på alla nivåer.

Broschyr

Nerladdning