TRILUX

Med välutvecklade armaturer och rationell tillverkning är TRILUX ett av Europas största belysningsföretag. TRILUX har 5000 personer anställda, varav 250 arbetar med utveckling.
TRILUX startade med belysning redan 1912 och är idag Tysklands största belysningsföretag, med ett omfattande sortiment för offentlig och privat miljö. Med sin utgångspunkt i hög kvalité och modern ljusteknik är TRILUX marknadsledande i Tyskland när det gäller interiörbelysning. TRILUX är dessutom Europas nr 1 för teknisk belysning till sjukvårdssektorn.

Produktprogrammet för utomhusmiljö omfattar såväl teknisk som dekorativ belysning. TRILUX har satsat stora resurser på expansion och utveckling av sitt utomhussortiment under senare år. Idag är belysning med LED en realitet i praktiskt bruk och flera intressanta lösningar har presenterats. TRILUX utomhusarmaturer har dessutom fått många utmärkelser för god design. I kombination med toppklassig ljusteknik, hög kvalité och god servicevänlighet och inte minst enkel och snabb installation ger det ett attraktivt program för bland annat gator, parker, sportarenor och bostadsmiljöer.

Utvecklingen med innovativ teknik med sikte på energieffektiv och miljövänlig belysning har i många år varit en av hörnstenarna i TRILUX framgångar. Idag är det kanske främst teknikskiftet med LED-teknik man tänker på men TRILUX har även egen tillverkning av elektroniska driftdon som möjliggjort avancerad styrning av ljuset. Genom styrning av ljusfärgerna skapas en kreativ och effektiv arbetsmiljö eller stämningsfull belysning, allt efter önskemål. Skolor, kontor, restauranger eller samlingssalar kan få en ny dimension.