Parkeringshus

Kraven på belysning till parkeringshus är höga. Utöver ett rått klimat med låga temperaturer, luftfuktighet och avgaser ställer själva arkitekturen höga krav på ljustekniken med låg takhöjd, pelare, kurvor, nischer och ramper. Till detta kommer speciella belysningsområden som betalzoner. 

Våra armaturer är designade modulärt, vilket innebär att ljusflödespaket, ljusfördelningar, bländskydd, kapslingsklass och nivå av smart teknik idealiskt kan anpassas till det individuella projektet och användningsområdet. Resultatet: idealiskt upplysta områden utan bländning eller skuggzoner.

Armaturförslag

Tack vare ett extremt flexibelt längdkoncept anpassar Tugra sig perfekt till alla rumsstorlekar, antingen som en enkel armatur eller som en ljuslinje. Sju olika modulstorlekar kan väljas i steg om 300 mm och kan fritt kombineras – från den kompakta 300 mm varianten upp till den största 2 100 mm modulen. 
Alla modulstorlekar finns både som armatur och som blindmodul, perfekt för exakt konfigurerade ljuslinjerna. 
Blindmodulerna kan dessutom bestyckas med IoT-enheter som exempelvis övervakningskameror.

Nextrema avger ett behagligt enhetligt och bländfritt ljus och i drift sparar den inte bara kostnader utan håller driften igång på lång sikt tack vare hög tillförlitlighet.
Optimal belysning säkerställs alltid tack vare de tre speciella spridningsvinklarna.

Den nya standarden (DIN 67528) har skärpt kraven ytterligare för belysning i parkeringshus, i synnerhet gällande jämnhet och avbländning. 
Detta är inga problem för Aragon Fit när man använder optiken som är speciellt utvecklad för parkeringsgarage.

Innovativ 3D-prismatisk teknik ger enhetligt, bländfritt ljus och toppmodern LED-teknik minimerar energiförbrukningen. 
Uppgradering från konventionella ljuskällor är en barnlek: Oleveon Fit är designad för snabba och enkla utbyten och kan tack vare sitt breda utbud av versioner och integrering av ljusstyrning och sensorer anpassas optimalt till de rådande villkoren.