Patientrum

För många patienter blir en klinik tillfälligt deras nya hem. Och den ska vara utrustad som sådan. Ljusa rum designade med färg och med rätt ljus kan uppnå en hemtrevlig atmosfär i normala vårdmiljöer, där patienterna känner sig avslappnade och kan glömma sin vardagsstress. Samtidigt hjälper rätt belysningskoncept effektivt personalen i deras arbete:

Funktionell belysning säkerställer maximal säkerhet under dagen för medicinska undersökningar och behandlingar direkt vid patientens sängar, och nattbelysning ger idealisk orientering utan att störa sovande patienter. Det gör det också möjligt för vårdpersonal att röra sig i rum på natten för att övervaka patienterna, vilket gör att de kan må bra och få idealisk vård och omsorg.

Armaturförslag

Attraktiv design blir allt viktigare även inom hälsosektorn. Både tilltalande och puristisk, utseendet på Sanesca smälter in harmoniskt i patientrummen. 
Armaturen kombinerar indirekt allmänljus med direkt bländfritt läsljus för att stödja progressiv och effektiv patientvård. 
Sanesca går även att få med inbyggd vårdpanel. 

Mycket elegant och stilren downlight med mikroprismatiskt eller opalt glas. Inplana finns tillgänglig i tre olika storlekar.

Utanpåliggande version av Inplana. Finns tillgänglig i färg vit eller antracit. 

I likhet med en stor sol svävar Solegra LED under taket och avger ett mjukt, enhetligt och bländfritt ljus med balanserad skuggning. Serien med runda armaturer ger omdelbart varje rum ett speciellt utseende. 

Sonnos är tveklöst än av de absolut bästa downlights på marknaden. Den finns i många olika storlekar samt som infälld, utanpåliggande och pendlad – i cirkulärt eller fyrkantigt formspråk. 
Via konfiguratorn på TRILUX webbsida bygger man enkelt den modell man behöver för projektet. 

74R

Mycket elegant, stilren och slimmad plafond. Finns tillgänglig i tre olika storlekar, samt med sensorer och trådlös kommunikation.

74Q

Mycket elegant, stilren och slimmad plafond. Finns tillgänglig i tre olika storlekar, samt med sensorer och trådlös kommunikation.

Stilren och tidlös design, finns tillgänglig i många olika utföranden. Ger ett mycket behagligt ljus med hög ljuskomfort.

Den pendlade versionen av Polaron IQ. Drivern är monterad i takkoppen och ringen strömförsörjs genom upphängswires, därav behöver man ingen “ful sladd” ner till själva armaturen!